Keresés azonosító alapján
Boldog névnapot
Gabriella
 
Keresés

Örökölt ingatlan

Szeretnék megosztani kedves blog olvasóimmal egy esetet. Az öröklés mindig fájdalmas és persze sok ügyintézéssel jár. Aki át esett már rajta azok tisztában vannak azzal, hogy nagyon nehéz foglalkozni a hagyatékkal és mire a hagyatéki tárgyalás meg van az sem egy gyors folyamat. Meg szokta még nehezíteni az is ha sok az örökös. Ilyenkor fordul elő, hogy amíg a hagyatéki tárgyalás nincs meg sajnos nincs gazdája az örökölt ingatlannak. Ezért szeretnék erről írni, hogy miért is fontos ezeket a dolgokat is intézni.

Bővebben 

Adó vagy illeték?

Sokan kérdeznek meg, hogy mikor kell adó és mikor kell illetéket fizetni egy ingatlan eladás után, ezért most megpróbálok segítséget nyújtani. Tudnunk kell, hogy az illeték nem adó de adó módjára fizetendő összeg. Nemes egyszerűséggel élve minden vagyon tárgy eladása után adó kötelesek vagyunk és ez az ingatlanra leginkább igaz. Ahhoz, hogy tisztába legyünk mit is kell fizetnünk adózás szabályainak megfelelően különböző feltételeknek kell megfelelni.

Bővebben 

10 kérdés amit mindenképpen tegyünk fel lakás vásárlásnál!

Amikor lakást vásárolunk fontos, hogy tisztába legyünk pár dologgal. Vannak akik vidékről jönnek és nem laktak társasházi lakásba vagy még fiatalok és nincs elég tapasztalatuk és nincsennek tisztába azzal, hogy mi mindenre kéne figyelni mikor lakást választanak. Azért gondoltam, hogy össze állítok olyan kérdéseket amit mindenképpen meg kell hogy kérdezzünk ha lakást vásárolunk.

Bővebben 

Fontos változások a CSOK szabályozásaiban

Rendkívül fontos változásokat jelentett be nem rég a kormány, érdemes még egyszer át gondolni ki és hogyan tudja az új szabályozásoknak megfelelően igénybe venni a CSOK-ot.

Bővebben 

Miért érdemes ingatlanba fektetni Debrecenben?

A megtakarított pénzüket sokan nem tudják mibe fektessék. Úgy gondolom, nem kell bizonygatni, hogy az alacsony betéti kamatok mellett a megtakarított pénzünket ingatlanba a legcélszerűbb fektetni. Miért érdemes ingatlanba fektetni?

Bővebben 

Adás-vételi szerződés menete

Miért is fontos az adás-vételi szerződés? Az adásvételi szerződésre vonatkozó legfontosabb szabályokat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (továbbiakban: Ptk.) határozza meg. A Ptk. 6:215.§ (1)-(2) bekezdése kimondja:

Bővebben 

Megújuló energia az ingatlanunkban

Vannak különböző eszközök például: napelem amivel tudunk áramot termelni ami besegít a ház energia ellátásának a csökkentéséhez, környezet barát és nem utolsósorban a pénztárcánkat is kíméli. De manapság tudnak különböző építő anyagok segítségével környezet barát házakat építeni vagy már aktív vagy passzív házak is építhetőek. Fontosak a jó szigetelő anyagok és az új nyilászárok is mert segítenek a hő megtartásában. Nagyon fontos, hogy védjük környezetünket ha van rá lehetőségünk.

Bővebben 

Ingatlannal kapcsolatos fogalom tár IV. rész

Ebben a blog bejegyzésben olyan ingatlannal kapcsolatos szakszavakat gyűjtöttem össze amiket hallaotak már de nem biztos, hogy tudják pontosan mit jelent. Természetesen biztos lesznek olyan szakszavak amit kimaradtak a fogalomtárakból, de bízom benne hogy segítségükre lesznek ezek a bejegyezések. Kezdő eladóknak meg, vevőknek biztos segít abban, hogy egy kicsit jobban eligazodjanak az ingatlannal kapcsolatos fogalmakban.

Bővebben 

Ingatlan fogalomtár III. rész

Sokan nincsenek tisztába az ingatlanok típusával és annak fogalmával. A törvény ezt szabályozza ezért most ezeknek a fogalmait próbálom közérthetően megfogalmazni. Ezekben a fogalomtárakban próbálom csoportokba szedve az ingatlannal kapcsolatos szavakat megmagyarázni. Nézzék vissza a többi részt is hasznos információkat fognak olvasni.

 

Bővebben 

Ingatlan fogalomtár II. rész

Vannak alap fogalmak amivel nem nagyon vagyunk tisztába, ezért most az adásvételi szerződéssel kapcsolatos fogalmakat gyűjtöttem össze. Úgy gondolom ezek a fogalmak azok amivel leginkább tisztába kéne lenni egy szerződés kötéskor.

Bővebben 

1 2
Minden jog fenntartva 2010 (c) Főoldal | Jogi nyilatkozat | Admin