Keresés

Falusi CSOK , Hajdú-Bihar megyében lévő települések listája

 Falusi CSOK vonatkozó támogatás

Gyerekek száma

Hasznos alapterület

ház

Csok összege

1

70nm

      600 000 Ft

2

80nm

   2 600 000 Ft

3 vagy több

90nm

 10 000 000 Ft

A támogatás teljes összege újépítésű ingatlan vásárlásra vehető igénybe. A használt családi ház vásárlása esetén 50% használható fel és a másik 50% pedig felújításra lehet költeni.

Amennyiben korszerűsítésre szeretnék a támogatást igénybe venni akkor a támogatás fele igényelhető.

Bővebben 

Adó vagy illeték?

Sokan kérdeznek meg, hogy mikor kell adó és mikor kell illetéket fizetni egy ingatlan eladás után, ezért most megpróbálok segítséget nyújtani. Tudnunk kell, hogy az illeték nem adó de adó módjára fizetendő összeg. Nemes egyszerűséggel élve minden vagyon tárgy eladása után adó kötelesek vagyunk és ez az ingatlanra leginkább igaz. Ahhoz, hogy tisztába legyünk mit is kell fizetnünk adózás szabályainak megfelelően különböző feltételeknek kell megfelelni.

Bővebben 

10 kérdés amit mindenképpen tegyünk fel lakás vásárlásnál!

Amikor lakást vásárolunk fontos, hogy tisztába legyünk pár dologgal. Vannak akik vidékről jönnek és nem laktak társasházi lakásba vagy még fiatalok és nincs elég tapasztalatuk és nincsennek tisztába azzal, hogy mi mindenre kéne figyelni mikor lakást választanak. Azért gondoltam, hogy össze állítok olyan kérdéseket amit mindenképpen meg kell hogy kérdezzünk ha lakást vásárolunk.

Bővebben 

Miért érdemes ingatlanba fektetni Debrecenben?

A megtakarított pénzüket sokan nem tudják mibe fektessék. Úgy gondolom, nem kell bizonygatni, hogy az alacsony betéti kamatok mellett a megtakarított pénzünket ingatlanba a legcélszerűbb fektetni. Miért érdemes ingatlanba fektetni?

Bővebben 

Adás-vételi szerződés menete

Miért is fontos az adás-vételi szerződés? Az adásvételi szerződésre vonatkozó legfontosabb szabályokat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (továbbiakban: Ptk.) határozza meg. A Ptk. 6:215.§ (1)-(2) bekezdése kimondja:

Bővebben 

Megújuló energia az ingatlanunkban

Vannak különböző eszközök például: napelem amivel tudunk áramot termelni ami besegít a ház energia ellátásának a csökkentéséhez, környezet barát és nem utolsósorban a pénztárcánkat is kíméli. De manapság tudnak különböző építő anyagok segítségével környezet barát házakat építeni vagy már aktív vagy passzív házak is építhetőek. Fontosak a jó szigetelő anyagok és az új nyilászárok is mert segítenek a hő megtartásában. Nagyon fontos, hogy védjük környezetünket ha van rá lehetőségünk.

Bővebben 

Ingatlannal kapcsolatos fogalom tár IV. rész

Ebben a blog bejegyzésben olyan ingatlannal kapcsolatos szakszavakat gyűjtöttem össze amiket hallaotak már de nem biztos, hogy tudják pontosan mit jelent. Természetesen biztos lesznek olyan szakszavak amit kimaradtak a fogalomtárakból, de bízom benne hogy segítségükre lesznek ezek a bejegyezések. Kezdő eladóknak meg, vevőknek biztos segít abban, hogy egy kicsit jobban eligazodjanak az ingatlannal kapcsolatos fogalmakban.

Bővebben 

Ingatlan fogalomtár III. rész

Sokan nincsenek tisztába az ingatlanok típusával és annak fogalmával. A törvény ezt szabályozza ezért most ezeknek a fogalmait próbálom közérthetően megfogalmazni. Ezekben a fogalomtárakban próbálom csoportokba szedve az ingatlannal kapcsolatos szavakat megmagyarázni. Nézzék vissza a többi részt is hasznos információkat fognak olvasni.

 

Bővebben 

Ingatlan fogalomtár II. rész

Vannak alap fogalmak amivel nem nagyon vagyunk tisztába, ezért most az adásvételi szerződéssel kapcsolatos fogalmakat gyűjtöttem össze. Úgy gondolom ezek a fogalmak azok amivel leginkább tisztába kéne lenni egy szerződés kötéskor.

Bővebben 

Ingatlannal kapcsolatos fogalomtár I. rész

 Sok olyan fogalom van az ingatlannal kapcsolatban amit nem tud az utca embere, ezért össze gyűjtöttem azokat a hasznos fogalmakat ami segítségre lehet eligazodni az ingatlan eladás vagy ingatlan vásárlásnál.......

Bővebben 

1 2